Waarom plinten?

Plinten zijn er niet alleen voor de sier. Ze hebben wel degelijk een belangrijke functie. Zonder plint ligt de vloer lang niet zo netjes erbij als met plint. Maar een plint is ook het puntje op de i als het gaat om de algehele uitstraling van uw interieur. Denk dus niet te licht bij het uitkiezen van plinten!

Plinten zijn functioneel ?

Plinten zijn functioneel een laminaatvloer werkt. Dat wil zeggen dat de vloer uitzet en krimpt door wisselingen in de temperatuur en luchtvochtigheid. Daarom is het noodzakelijk bij het leggen van laminaat om tussen de laminaatvloer en de randen (zoals wanden, deurposten en verwarmingsbuizen) ongeveer 1 cm ruimte vrij te laten. Voor de afwerking worden plinten gebruikt, zodat deze noodzakelijke voeg niet zichtbaar is voor het oog.

Wel zo netjes!

Een andere functie van een plint kan zijn het wegwerken van kabels. Holle muurplinten lenen zich hier uitstekend voor. Alle bedrading loopt achter de plint tegen de muur en is zo mooi uit het zicht weggewerkt. Maar ook de platte plint is geschikt voor het wegwerken van snoeren. In dat geval komt de bedrading in de kier tussen het laminaat en de muur en de plakplint er overheen.

Offerte Aanvragen

Duurzaam

Kwaliteitsvakmanschap

Uitstekende service

Offerte op maat

Jarenlange ervaring

Offerte Aanvragen